Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Janet Yellen tarafından Fed başkan yardımcılığına aday gösterilen Stanley Fischer, Senato Bankacılık Komitesi’nde para politikası ve ekonominin genel durumuyla ilgili görüşlerini anlatıp senatörlerin sorularını yanıtladı.

Fischer, Fed'in genişlemeci para politikasını savunurken büyük bankaların ve finansal sistemin daha iyi düzenlenmesi gerektiğini belirtti.
 
Tahvil alımlarının düşürülmesiyle parasal genişlemenin kontrollü ve dikkatli bir şekilde azaltılmakta olduğunun altını çizen Fischer, piyasa tepkileri de göz önünde bulundurularak çıkış hızının ayarlanabileceğini ifade etti.

Fischer, ABD'de işsizlik oranının yüzde 6,7 düzeyinde bulunmasını "yüksek" olarak değerlendirdi ve Fed'in iki görevi olan tam istihdama ulaşılması ve fiyat istikrarının sağlanması hedeflerinin ancak genişlemeci para politikasıyla elde edilebileceğini belirtti.

Fed başkan yardımcılığı görevinin Kongre tarafından onaylanması beklenen Stanley Fischer, bazı ekonomistler ve merkez bankası yöneticileri tarafından ABD Başkanı Barack Obama'ya geçen yaz bu kurumun başkanlığı için önerilmişti.

Kriz yönetimi konusunda önemli deneyimi olan Fischer, MIT'de öğretim üyeliği yaptığı dönemde eski Fed Başkanı Ben Bernanke ve görevdeki Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin de hocalığını yapmıştı.

Fischer, geçen yılın ortasında İsrail merkez bankası başkanlığı görevinden ayrılmıştı.