Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(12:10'da güncellendi)

Yatırımcılar, Rusya'ya uygulanan yaptırımların etkisini değerlendirirken, Asya ve Avrupa Borsaları geri sıçradı; MSCI Asya Pasifik Endeksi 5 haftanın en düşüğünden toparlandı; nikel de boğa piyasasına girmeye hazırlanıyor. Fed'in para politikası toplantısının öncesinde altın 2. gününde de geri adım attı.

Avrupa hisseleri, Fed yetkilileri iki günlük politika toplantısına bugün başlarken, iki haftanın en büyük yükselişini kaydettikten sonra geri adım attı. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 kayıpla Londra saatiyle 08:08'de 325.18 puana indi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 15:17 itibariyle yüzde 0.5 sıçradı ve 7 Şubat'tan bu yanaki en düşüğünden tırmandı. Japon Topix Endeksi yüzde 1 kazançla 4 gün süren düşüşünü sonlandırdı. Standard&Poor's 500 Endeks vadelileri büyük bir değişiklik göstermedi. Endonezya'nın ihracat yasağı ve Rusya'nın Ukrayna'daki hareketlerinin daha fazla cezalandırılması riskinin arz endişelerini artırmasıyla nikel 2 haftanın en büyük sıçramasını yaptı. Altın ve gümüş yüzde 0.5'in üzerinde değer kaybetti.

ABD ve Avrupa Birliği, Ukrayna'nın özerk bölgesi ve 16 Mart'taki referandumda Rusya'ya katılma isteğini açıklayan Kırım'ın ilkah edilmesine uğraşan Rus yetkililere sınırlı yaptırım uyguladı. Ekonomistler, Fed'in bu toplantısında tahvil alımlarının azaltımına devam etmesini ve faiz oranlarının değerlendirilmesi için niceliksel rehberlikten, kalitatif yönlendirmeye geçmesini bekliyor. Çin'de geçtiğimiz ay 70 şehrin 69'unda emlak fiyatları yükselirken, gayrimenkul şirketlerinden biri 567 milyon dolar borç ile iflas etti.

Asya seansında, varlık fiyatlarının gece kaydettiği kazançlardan ötürü olumlu bir seyirin olacağını belirten Hong Kong'taki Credit Sgricole SA'nın küresel piyasalar araştırma müdürü Mitul Kotecha, "Ukrayna'daki durum ve Rusya-Batı geriliminden ötürü ihtiyatlılık devam ediyor. Batı'nın yaptırım hamlesi, beklentileri çok fazla etkilemedi" dedi.

(12:10'da güncellendi)