Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

SoftBank Corp. ve Tencent Holdings Ltd.'ın teknoloji hisselerindeki kayıplara öncülük etmesiyle Asya Borsaları gerilerken, Brent petrol, Libya'daki silahlı milislerin 2 petrol limanının açılmasını kabul etmesi üzerine düştü. Malezya ringgiti güçlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, teknoloji ve telekomünikasyon şirketlerinin öncülüğünde yüzde 0.5 düşerek, 8 gündür devam eden yükselişini sonlandırdı. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1 düştü. Japon Topix Endeksi, yenin kazançlarını devam ettirmesi üzerine yüzde 1.3 geriledi. Ringgit yüzde 0.4 güçlenerek diğer gelişen piyasa paralarını da yukarı taşıdı. Brent petrol yüzde 0.8 düştü. Bakır ve platin değer kaybetti. Çin piyasaları bugün kapalı.

Nasdaq 100 Endeks Vadelileri, dünyanın en iyi performanslı sektöründeki değerlemelerin çok fazla yükseldiği endişeleri üzerine Nasdağ Bieşik Endeksi'nin 4 Nisan'da yüzde 2.6 kaybetmesinin ardından bugün yüzde 0.2 aşağıda seyrediyor. Bloomberg anketine katılan analistler, Japonya Merkez BAnkası'nın önümüzdeki aylarda 2. tur parasal genişleme programı kapsamında ETF alımlarının ikiye katlayabileceğini söyledi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard bugün konuşma yapacak. Hindistan ise seçime hazırlanıyor.


Yüksek teknoloji alanının bazı kısımlarında balon sinyalleri olduğunu ve aşırı değerli göründüğünü, bu nedenle de kâr satışların öne çıktığını belirten Sumitomo Mitsui Asset Management Co.'nun Tokyo'daki kıdemli stratejistlerinden Masaru Hamasaki, "ABD'nin ekonomik toparlanmasının sağlamlığı göz önünde bulundurulduğunda bu hareket çok uzun sürmeyecek. Aşırı değerli hisselerdeki satışlardan elde edilen fonlar, değerinin altında işlem gören sektörlere kayabilir" dedi.