Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya dışındaki Asya Borsaları, tüketici hisselerinin değerlenmesiyle 5 ayın en yüksek kapanışına hazırlanırken, Japon hisseleri, yenin Ağustos'tan bu yana en büyük değerlenmesini kaydetmesinin ardından değer kaybetti.

Avustralya'nın piyasa değeri bakımından en büyük bonmarşesi David Jones Ltd., Güney Afrikalı perakende zinciri Woolworths Holding Lltd.'ın alım teklifini kabul etmesinin ardından yüzde 23 tırmandı. Satışlarının yüzde 79'unu Japonya dışında kaydeden Nissan Motor Co. yüzde 3 değer kaybetti. Dünyanın en büyük ticari filo operatörü Mitsui O.S.K. Lines, konvertibl tahvil satmasıyla yüzde 6.3 düştü.

MSCI Japonya hariç Asya Pasifik Endeksi Hong Kong saatiyle 12:04'te yüzde 0.9 kazançla 481.32 puanda seyrediyor. Endekste değer kaybeden her hisseye karşılık 2 hisse değer kazandı. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.4 yükseldi ve Ocak'tan bu yana en yüksek kapanışını yapmaya hazırlanıyor. Endeks 20 Mart'ta ayı piyasasına girmesinden bu yana dün itibarıyla yüzde 12 sıçramış bulunuyor.

Yüzeyin altında küresel toparlanmanın aslında çoğu yatırımcının düşündüğünden daha güçlü olduğunu söyleyen Skandinaviska Enskilda Banken AB'nin çapraz varlık strateji müdürü Thomas Thygesen, "Çin'in bu yıl büyümedeki belirsizliğin temel kaynağı olan kredi sıkılaştırmasından uzaklaştığına yönelik net sinyaller var. Bu da küresel ekonominin bu yıl yolunda olmasının anahtarlarından biri" dedi.