Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:33'te güncellendi)

Avrupa Borsaları, Stoxx Europe 600 Endeksi yükselişini yedinci haftaya taşırken, beklentilerden daha iyi gelen ABD iş faaliyetleri verisinin beklentilerin altında kalan Tüketici Güven Endeksi verisini dengelemesiyle, sınırlı değişim gösterdi.

Societe Generale SA,  Les Echos'nun bankanın Rus biriminin ilk çeyrek karında düşüş açıklamasının ardından yüzde 2.2 değer kaybetti. BNP Paribas SA, ABD'li yetkililerin yaptırım listesindeki ülkelerle ilişkilere yönelik soruşturma kapsamında bankadan 10 milyar doların üzerinde para cezası talep edebileceği söylentisiyle yüzde 2.4 düştü. Rio Tinto Group ve BHP Billiton Ltd., emtia üreticileri endeksinin Stoxx 600'de en çok değer kaybeden endeks olmasıyla düşüş kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi kapanışta yüzde 0.1 düşüşle 344.24 puan oldu. Gösterge endeks, bu hafta yüzde 0.7 yükselerek, 2012'den bu yana en uzun haftalık kazancını tamamladı. Endeks, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin Haziran ayında gerektiği taktirde para politikasında gevşemeye gidilebileceği açıklamasının ardından Mayıs ayında yüzde 1.9 yükseldi.

Trust Investment GmbH fon yöneticisi Raimund Saxinger, "Piyasalar bir sonraki haberi bekliyor. Kötü hava koşulları nedeniyle zayıf veriler gördük, şimdi herkes bahar ve yaz döneminde toparlanma gerçekleşmesini umuyor" dedi.

Hargreaves Lansdown Plc'den Richard Hunter, "Sınırlı verilerden kaynaklanan düşük işlem hacmine rağmen, küresel hisselerde genel olarak pozitif bir hafta geçirildi" yorumunda bulundu.

(19:33'te güncellendi)