Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Sewol feribotu kazasının ardından yoğun eleştirilere maruz kalan hükümetinde yedi bakanlığa yeni isimler getirdi.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Min Kyung-wook, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Hyun Oh-seok'un yerine daha önce ticaret bakanlığı yapmış Choi Kyoung-hwan'ın getirildiğini, değişiklik yapılan diğer bakanlıklar arasında güvenlik ve kamu idaresi, aile ve eğitim bakanlıklarının bulunduğunu bildirdi.

Min, kazanın ardından eleştirilerin odağına yerleşen denizcilik bakanlığındaysa henüz bir değişiklik öngörülmediğini kaydetti.

Devlet Başkanı Park'ın, kabine revizyonuyla, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından kamuoyunun güvenini yeniden sağlamaya çalıştığı yorumları yapılıyor.

Güney Kore'nin güneyindeki Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na giden feribot 16 Nisan'da Byungpoong Adası'nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla soğuk sulara gömülmüştü. 325'i lise öğrencisi 476 kişinin bulunduğu feribottan 174 kişi kurtulmuştu.