Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:30'da güncellendi)

ABD hisseleri yeni anlaşmalar ve kar açıklamaları ile yükseldi. Avrupa hisse senetleri değer kazandı ve Portekiz'de borç krizinin kontrol altına alındığına ilişkin güvenin artması sonucu Portekiz tahvilleri, ülke tahvillerindeki yükselişlere öncülük etti. Dolar üç haftanın zirvesine çıktı.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.4'lük bir artışla New York saati ile 12:55’te zirve rekoruna 5 puan uzaklıkta seyretti. Time Warner, 21st Century Fox Inc.’in şirkete satın alma teklifi yapmasının ardından ralli yaptı. Intel, kar açıklamasının ardından 3 yılın en büyük yükselişini gösterdi. Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 1.3 artış ile Nisan’dan bu yana en dik yükselişi kaydetti. Portekiz'in 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, merkez bankasının Banco Espirito Santo SA'nın ortaklarının daha fazla sermaye enjekte etme konusunda istekli olduklarını kaydetmesinin ardından dokuz baz puan düştü. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 artış gösterdi. Batı Teksa türü ham petrol (WTI), 1 ayın en düşük seviyesinden yükseldi.

Fed Başkanı Janet Yellen dün ABD'li yasa koyuculara yaptığı konuşmada, gösterge faizin, enflasyon ve istihdam piyasası algılanandan daha hızlı yükselirse, beklenenden daha kısa bir sürede artırılabileceğini söyledi. Çin ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.5 büyüdü. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, büyümenin yüzde 7.4 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu. İngiltere'de işsizlik oranı son 5.5 yılın en düşük seviyesine indi. ABD'de bugün sanayi üretimi verileri açıklanacak

Viyana'da Raiffeisen Capital Management'ın hisse senetleri müdürü Herbert Perus, "Portekiz'de kargaşanın artacağına ilişkin spekülasyon azalmış görünüyor ve bu nedenle, yatırımcılar tekrar piyasaya dönmeye zorlanıyor," dedi ve "Dün hızlı bir şekilde satılan hisse senerlerine bugün alım geliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi dün yüzde 0.4 düşüş göstermesinin ardından yukarı yönde hareket etti. Endeksteki 19 sanayi grubunun tümü ralli yaptı ve en hızlı artışı petrol ve doğal gaz şirketlerinin grubu yaptı. Portekiz'in gösterge endeksi PSI 20 yüzde 3.1 ile 18 batı Avrupa piyasası gösterge endeksi içinde en hızlı artışı gerçekleştiren endeks oldu.

(21:30'da güncellendi)