Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin'in hükümetin hedefiyle uyumlu bir büyüme kaydettiğini gösteren verinin ardından düştü.

Apple Inc'nin dokunmatik ekranlarını üreten TPK Holding Co, Taipei'de yüzde 4.9 geriledi. Dünyanın en büyük zirkon üreticisi Iluka Resources Ltd, tahminlerin üzerinde üretim rakamları açıklamasının ardından Sidney'de yüzde 3.9 artış göstererek ham madde hisselerini yukarı taşıdı. Rio Tinto Group, demir üretiminin ikinci çeyrekte artmasıyla, yüzde 1.3 yükseldi. Mirae Asset Securities Co, Mirae Asset Life Insurance hissesi alacağını duyurmasının ardından, Seul'de yüzde 15 düşüşle gösterge endeksindeki en ciddi gerilemeye imza attı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 artmasının ardından Hong Kong'da 14:24 itibariyle yüzde 0.1 düşüşle 146.97 oldu. Bugün açıklanan bir rapor Çin ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 7.5 büyüdüğünü ortaya koydu. JPMorgan Chase&Co dün ikinci çeyrek karının tahminlerin üstünde geldiğini açıklarken, Goldman Sachs Group Inc gelirlerinde beklenmedik bir artış olduğunu duyurdu.

Gelen rakamların Çin büyümesinin ikinci yarıda toparlanacağını gösterdiğini belirten Sidney'deki AMP Capital Investor Ltd'den Nader Naeimi ''Her şey büyümenin istikrara kavuşacağına işaret ediyor. Sert bir düşüş olacağına ilişkin endişelere gerek olmadığı bir kez daha anlaşıldı'' dedi.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen, ABD'li politika yapıcılara dün yaptığı konuşmada, teşviğin halen gerekli olduğunu belirtti. Ayrı bir FED raporu da bazı küçük ölçekli sosyal medya ve bioteknoloji hisse değerlemelerinin arttığını gösterdi. Senato Bankacılık Komitesi'ne konuşan Yellen, genişlemeci para politikasına halen ciddi ihtiyaç olduğunu vurguladı.