Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Son bir haftadır 2,1150 - 2,1270 bandı içindeki yatay hareketini sürdüren Dolar/TL , yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararını bekliyor.

Dün güne güne 2,1165 seviyesinden başlayan dolar/TL, Fed Başkanı Janet Yellen'in Senato'da yaptığı konuşmada işsizlikte hızlı bir toparlanma yaşanması halinde faiz artırımlarının beklenenden önce başlayabileceğini belirtmesinin ardından gün içinde en yüksek 2,1267'yi gördü.

Bugün güne bankalar arası piyasada 2,1255 seviyesinden başlayan dolar/TL, son bir haftadır içinde bulunduğu 2,1150 - 2,1270 bandı içindeki yatay hareketini devam ettirerek 2,1240'dan alıcı buluyor.

Euro/TL ise dün Yellen'in açıklamaları ve Almanya'da beklentilerin altında kalan ZEW endekslerinin ardından bugün yaklaşık bir ayın en düşüğünü gören Euro/Dolar paritesinin etkisiyle 2,8786 seviyesine kadar geriledi. Euro/TL şu dakikalarda bankalar arası piyasada 2,88'in hemen üzerinde işlem görüyor.

Analistler, Fed Başkanı Yellen'ın bugün de Temsilciler Meclisi'nde yapacağı konuşmanın ve yurt içinde yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarının dolar/TL'nin yönü konusunda belirleyici olabileceğini ifade ediyor.