Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Batır Teksas tipi (WTI) ham petrol bu ay üçüncü haftalık kaybına yöneldi. Petrolün kaybında dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de stokların arttığına dair spekülasyonların etkisi mevcut. Brent petrol ise durağan seyrediyor.

Petrol vadelileri dünkü yüzde 1'lik kaybın ardından pek fazla değişim göstermedi. Enerji Enformasyon İdaresi'nin 23 Temmuz haftası bildirimine göre benzin stokları Mart ayında en yüksek seviyesine tırmanırken ham petrol arzı ise düşüşünü 4. haftaya taşıdı. ABD Başkanı Barack Obama, Malezya Havayollarına ait yolcu uçağının Ukrayna'nın doğusunda düşmesi sebebi ile Avrupa ülkelerinin Rusya'ya karşı yaptırımları ağırlaştırmalarını beklediğini söyledi.

NYMEX elektronik işlemlerdeki Eylül vadeli WTI petrolün varili 7 sent düşüşle Singapur saati ile 13.07'de 102 dolardan işlem gördü. petrolün kontratı dün 1.05 dolar kayıpla 16 Temmuz tarihinden bu yana en düşük seviye olan 102.07 dolara geriledi. Tüm kontratların işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 40 altında bulunuyor. Fiyatlar bu hafta yüzde 1.1 düştü.

Londra'daki ICE Vadeliler Avrupa Borsası'nda işelm gören Eylül vadeli brent petrolün varili ise 8 sent artışla 107.15 dolar oldu. Avrupalı gösterge kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı ise geçen haftanın sonundaki 5.29 dolardan 5.15 dolara daraldı.