Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Adını açıklamayan bir yetkiliye göre, Yunanistan bayraklı tanker gemisi Kamari'nin Ceyhan Limanı'nda petrol yüklemesi yaptığı bildirdi.

Kuzey Irak'ta yüklenen ve 23 Haziran'da Ceyhan Limanı'ndan 1 milyon varillik Kürt petrolüyle yola çıkan United Kalavrvta, geçen cumartesi Teksas'ın Galveston limanına yaklaşmış ve yükünü boşaltmak için beklemeye başlamıştı. Ancak Bağdat merkezi hükümeti pazartesi günü petrol yüklü tankerin planlanan varış yerindeki bölgesel mahkemeye "gemideki petrolün yasadışı yollardan temin edildiği ve Irak Petrol Bakanlığının izni alınmadan satıldığı" gerekçesiyle dava açmıştı.

Bloomberg International'ın haberine göre, telefonla ulaşılan Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili henüz bir yorum yapılmasının uygun olmayacağını belirtirken, Enerji Bakanı Taner Yıldız 17 Temmuz'da Ceyhan terminalinin dolu olduğunu ve Irak'tan petrol sevkiyatını durdurduklarını bildirmişti.

Irak Kürdistan Doğal Kaynaklar Bakanlığı ise, Texas mahkemesine başvurarak Kürdistan petrolünün satışını engellen Bağdat yönetimine karşı dava açtı. Bakanlığın resmi sitesinde yapılan açıklamada, Kürt Yönetimin Texas mahkemesine Bağdat aleyhine dava açtığını açıkladı.