Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:05'te güncellendi)

Dolar euro karşısında, ABD ekonomisinin güç kazandığına dair kanıtlar sunması beklenen veriler öncesinde, Amerikan varlıklarına talebin artması üzerine güçlendi.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi son beş ayın zirvesine ulaştı. ABD'de ekonomik canlanma sinyalleri, ülkenin Hazine tahvili faizleri ile gelişen piyasa tahvil faizleri arasındaki farkı geçtiğimiz hafta dört yılın zirvesine taşıdı. Euro, ekonomik toparlanma ile ilgili endişelerin ardından bu ayın en sert düşüşünü yaşadı. Avustralya doları ülke merkez bankasının faiz oranında değişikliğe gitmemesi sonrasında yatay seyrederken, Güney Kore wonu yükseldi. Gana cedisi bu yılın dünyaad en kötü düşüşünü geriletti.

Londra'da bulunan Bank of Montreal stratesjisti Stephen Gallo " Döviz Borsasının odağındaki en önemli makro faktör halen farklılıklar. Piyasa Euro bölgesi verisinde zayıflık görmek istiyor. Çünkü bundan dolar kazançlı çıkacaktır" dedi.

Dolar euro karşısında yüzde 0.4 yükselerek New York saati ile 11:47'de 1.3368 dolar olurken, 1.3358 ile 11 Kasım'dan bu yana en güçlü seviyeye ulaşmıştı. Dolar yen karşısında ise yüzde 0.2'lik yükselişle 102.76'dan fiyatlanıyor. Yen euro karşısında yüzde 0.2 primlenerek 137.35 yen seviyesinde.

Bank of Montreal euronun dolar karşısında 7 Ağustos'taki Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesi 1.3350'ye gerilemesini öngörüyor.


Bloomberg Spot Dolar Endeksi yatay bir seyir ile 1,023.63 puanda. Endeks 1 Ağustos'ta 1,023.57 ile 13 Şubat'tan bu yana zirveyi görmüştü.

(21:05'te güncellendi)