Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD hisse senetleri, kayıpları sürdürerek, Ukrayna krizinin derinleşmesine yönelik endişeler ve düşen enerji hisseleri ile, geriliyor.

Target, 2. çeyrek karının tahminlerinin altında kalması ve ABD ile Kanada’daki operasyonlarının sıkıntı yaşaması nedeniyle, yüzde 3.9  değer kaybetti.  Motorola Solutions çeyrek karının tahminlerin altında gelmesi sebebiyle yüzde 5.1 geriledi. Halliburton Co ve Noble Corp hisseleri de enerji şirketleri arasında yüzde 2.4 düştü. Dollar General Corp ise, Family Dollar Stores'u almayı düşünmesinin söylenmesi ile yüzde 3.3 değer kazandı.

Standard&Poor’s  500 Endeksi  yüzde 0.9 gerileyerek New York saati ile 13:59'da 1,920.80 oldu. Hisseler, beklenenden iyi gelen hizmet sektörü verisinin erken faiz artırımını tetikleyeceği söylentileri nedeniyle, gerilemişti. Dow Jones Industrial Average 156.43 puanlık düşüşle 16,412,83 oldu. S&P 500’deki işlem hacmi bu yıl 30 günlük ortalamanın yüzde 7 üstünde seyrediyor.

New York'taki Fenimore Asset Management yöneticisi John Fox "Son birkaç haftadır ekonominin kesinlikle toparlandığına dair göstergeler geliyor. İnsanlar artık Fed'in hep bu kadar genişlemeci olmayacağına odaklanıyor" dedi.

Hisse senetleri Polonya Dışişleri Bakanı'nın Rus birliklerinin Ukrayna'ya baskı uygulayacağını ya da işgal edeceğini açıklaması ile gerilemeyi sürdürdü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hükümetine, ABD ve Avrupa Birliği'nden (AB) gelen yaptırımlara bir karşılık verilmesini emretti. Rusya, Ukrayna'nın insani bir felakete yaklaştığını ve acilen uluslararası yardıma ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

ABD'de hizmet sektörü, Temmuz'da Aralık 2005'ten bu yana en yüksek hıza ulaştı ve ekonominin 2014 yılı ikinci yarısına başlarken daha fazla ivme kazandığını ortaya koydu. ABD'de fabrika siparişleri Haziran'da yüzde 1.1 artarak 3 ayın en yükseğine ulaştı ve yüzde 0.6 seviyesindeki beklentinin üzerinde gerçekleşti.