Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, yatırımcıların Ukrayna’daki tansiyonun hafiflemesinin ardından rahatlaması ile dün 4 aya yakın bir sürenin en büyük kazancını genişletti.

Credit Saison Co., Daiwa Securities Group Inc.’in şirketin hisse senedi notunu yükseltmesinin ardından yüzde 2 değerlendi. Mixi Inc., ilk yarı kar beklentisini artırması ile yükseliş sağladı. Ebara Corp., ilk çeyrekte zarar açıklamasının Nikkei 225 Stock Average’de işlem görenler arasındaki en büyük düşüşü gösterdi.

Topix endeksi, yüzde 0.5 yükselerek Tokyo saati ile 12:42’de 1,258.47 puan oldu ve endeksteki 33 sanayi grubunun tümü artış gösterdi. Endeks, dün yüzde 2’lik artış ile 16 Nisan’dan bu yana en büyük yükselişi kaydetmişti. Nikkei 225, yüzde 0.3 yukarı çıkarak 15,179.10 puana yükseldi. Yen dolar karşısında, dün yüzde 0.2 düşmesinin ardından bugün yüzde 0.1 değer kaybederek 102.32 seviyesine geriledi.

Tokyo merkezli Sunitomo Mitsui Trust Bank Ltd. piyasa stratejistlerinden Ayako Sera, “Jeopolitik riskler azaldı ancak henüz sona ermedi. Tansiyon yükselmeye başladığı zaman, insanlar ilk başta riski göz ardı ediyorlar. Ancak daha sonra yavaşça duruma alışıyorlar, parasal genişlemenin devam ettiğini görüyorlar ve fonların hisseleri yeniden akması bu sayede kolaylaşıyor” yorumunda bulundu.

Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri, yüzde 0.1 yükseldi. Gösterge endeks, Rusya’nın Ukrayna’ki gerilimi hafifleteceği sinyalleri ve ABD’nin Irak’taki IŞİD militanlarına uyguladığı hava saldırılarının başarılı olacağı iyimserliği ile dün yüzde 0.3 artarak üst süte ikinci hafta yükseliş kaydetti.