Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, yatırımcıların ABD istihdam verisini ve diğer ekonomik verileri değerlendirmeleri ile 3 günden bu yana ilk kazancı kaydetmeye ilerliyor. SoftBank Corp. yükseldi.

Alibaba Group Holding Ltd.’nin ABD’deki ilk halka arzında 21.1 milyar dolara kadar yükselebileceği söylentileri ile SoftBank, yüzde 2.4 prim yaptı. ABD Açık Tenis Turnuvası’nın yayın haklarına sahip olan uydu TV şirketi Wowow Inc., Japon tenis oyuncusu Kei Nishikori’nin finale çıkmasının ardından yüzde 7.2 yükseldi. Rakuten Inc., ABD web sitesi operatörü Ebates Shopping Inc.’i satın almak üzere görüşmeler yapıldığını açıklamasının ardından yüzde 4.1 geriledi.

Topix endeksi, yüzde 0.1 kadar gerilemesinin ardından yüzde 0.4 yükselerek Tokyo saati ile 12:44’te 1,298.01 puan oldu. Endekste düşen her hisse senedi için üç hisse senedi yükseliş kaydediyor. Nikkei 255 Stock Average, yüzde 0.2 artışla 15,692.30 puana geldi. Yen dolar karşısında, yüzde 0.1 değerlenerek 105.04 yen oldu. Japonya ekonomisi ikinci çeyrekte ilk beklentinin üzerinde küçülerek yüzde 7.1 daraldı. Hükümetin ilk tahmini yüzde 6.8 küçülme görüleceği yönündeydi. Bloomberg News anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı ise yüzde 7 idi.

Tokyo’da bulunan Okasan Securities Co. şef hisse senedi stratejistlerinden Shoji Hirakawa, “Yeni, yurtiçi ekonomik verileri ve ABD’nin parasal genişlemeyi geri çekmesinin etkilerini izlememiz gerekiyor. Ancak şu noktada hisselerin kötüleşmesi için bir neden yok” yorumunda bulundu.