Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, ABD’den Japonya’ya düşük faiz oranlarının riskli varlıklara talebi artıracağı söylentileri ile ralliyi 5. haftaya genişletiyor. Hindistan ve Endonezya hisse senetleri rekor seviyelere ulaştı.

Oil &Natural Gas Corp., uluslararası yatırımcıların bu yıl yerel hisse senetlerine ve çoğunlukla Asya’ya sermaye akışını 13.36 milyar dolara genişletmeleri ile S&P BSE Sensex endeksindeki yüzde 0.8’lik yükselişe öncülük etti. Jakarta Bileşik Endeksi yüzde 0.6 artratken, Hong Kong’ta işlem gören Çin hisseleri 9 ayın en yüksek seviyesine ilerliyor. Malezya ringiti, Hindistan rupisi ve Endonezya rupiahı dolar karşısında yüzde 0.3 güçlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2 yükselerek Hong Kong saati ile 14:12’de 1,098.92 puan oldu ve 2 günlük düşüşü sonlandırdı. 5 Eylül’de açıklanan veriye göre, ABD’de istihdam Ağustos ayında bu yılın en düşük artışını göstererek Fed’in faiz oranlarını beklentilerden önce yükselteceği endişesini hafifletti. Japonya ekonomisi 5 yıldan uzun bir sürenin en büyük daralmasını yaşadı. Çin’de ithalat beklenmedik şekilde geriledi.

United Coconut Planters Bank şef yatırımcısı Steve Sevidal, “Merkez bankaları şu an faiz oranlarının yükseltilmesi yönünde baskı altında değiller” dedi.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 9.6 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.5 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi  yüzde 5.3 artış gösterirken, 15.1 kat değerleme kaydedildi.