Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere hükümeti, bir finans merkezi olarak Londra’nın sağlamlığına olan güveni desteklemek amacıyla döviz kurundan, altın ve petrol piyasalarındaki 7 gösterge endekste daha manipülasyonları cezalandırmayı planlıyor.

Maliye bugün başlattığı incelemeler ile düzenleyici yasanın kapsamını genişletmeyi değerlendiriyor.  Yasadaki yeni düzenleme Libor’un, WM/Reuters 4 p.m. London currency fix, Sterling Overnight Index Average,  London gold fixing ve ISDAFix de dahil olmak üzere diğer gösterge faiz oranlarını da kapsamasını öngörüyor. İngiltere hükümeti, bu yılın sonuna kadar ve gelecek genel seçimlerin beş ay öncesinde yeni yasanın yürürlüğe girmesini hedefliyor.

İngiltere manipülasyonlarla ilgili cezaları, Londra’daki gösterge endekslerin bir skandalla lekelenmesinin ardından sertleştiriyor. En az 10 şirket Libor ve ilgili endekslerde hile yaptıklarından dolayı 6.5 milyar dolara yakın bir tutarda ceza ödediler. Düzenleyiciler, traderların fon yöneticileri tarafından kullanılan gösterge Döviz kuru oranlarında hile yapıp yapmadıklarını araştırıyor.

Londra’da bulunan OTAS Technologies araştırma müdürü Simon Maughan, “Hukukun güçlü kolu, daha önceden kendi kendini düzenleyen ve standart uygulamaların norm olduğu alanları denetliyor” dedi.