Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Boeing'in Türkiye'nin yerli yolcu uçağı üretimine katkıda bulunabileceğine yönelik açıklamalarıyla ilgili olarak, "Burada montaj şeklinde bir öneri getirilirse bu öneriye sıcak bakmıyoruz" dedi.

Bakan Elvan, İstanbul Airshow'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından üretilen Türkiye'nin ilk temel eğitim uçağı olan TAI Hürkuş'un bulunduğu standı gezdi.

Burada yaptığı açıklamada Elvan, TAI Hürkuş'un talep edilmesi halinde yurt içi ve yurt dışına satılabilecek bir uçak olduğunu belirterek, "Bununla gurur duruyoruz. Bu ilk aşamamız. Bundan sonraki uçak bölgesel uçak yapımı olacak. 2023 yılı hedefimiz ilk Türk milli bölgesel uçağımızı imal etmek" dedi.

Bölgesel uçak imalatıyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini aktaran Elvan, bu çalışmayla ilgili somut neticeleri bir ay içerisinde paylaşacaklarını söyledi.

Bakan Elvan, Boeing'in "Türkiye'nin yerli yolcu uçağı üretimine katkıda bulunabileceği" açıklamasına yönelik bir soru üzerine, şu yanıtı verdi:

"Bugün Savunma Sanayi Müsteşarımız, TUSAŞ, ASELSAN ve HAVELSAN Genel Müdürümüz taraflarla bir araya gelecek. Bu konuyu görüşecekler. Bizim isteğimiz belli; kendi uçağımızı imal etmek. Özellikle telif hakları konusunda ve diğer yerli üretim konusunda belirli koşullarımız olacak. Bunların sağlanması gerekecek. Bunların sağlanması halinde işbirliğine gidebileceğimizi düşünüyorum. Burada montaj şeklinde bir öneri getirilirse bu öneriye sıcak bakmadığımızı ifade etmek istiyorum."

AA