Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan merkez bankası (RBI) faiz oranlarını üst üste 4. toplantısında da değiştirmeyerek sabit tuttu. Asya’nın en yüksek enflasyonuna sahip ülkede enflasyonu kontrol etme çabaları sürerken Başbakan Narendra Modi imalat sanayi sektörünü canlandırmak için yeni adımlar atıyor.

Hindistan merkez bankası guvernörü Raghuram Rajan gösterge yeniden satın alım oranını yüzde 8’de tutulduğunu açıkladı. Bloomberg anketine katılan 51 ekonomistin tümü oranda değişik yapılacağı yönünde tahminde bulunuyordu. Kısa vadeli tüketici fiyatı enflasyon görünümü “aşağı yönlü bir eğilimle birlikte” dengeli görünürken, yüzde 6’lık Ocak 2016 hedefine yönelik riskler, “bir önceki para politikası toplantısı açıklanmasından bu yana daha düşük olsa da, yukarı yönlü” seyrediyor.

Rajan yaptığı açıklamalarda, “Bu durum, risklerin maddileşmesi halinde, para politikasının baskı içermeye hazır olmasını gerektiriyor.  Gelecekteki politika tutumları RBI’nin yüzde 6’lık Ocak 2016 enflasyon beklentisindeki değişikliklerden etkilenecek” dedi.

Rajan, Rusya ve Brezilya’daki merkez bankalarına katılarak faiz oranlarını aynı seviyede tuttu. Rajan bu kararı ile sürdürülebilir bir ekonomik büyüme için kemikleşmiş fiyat baskılarını düşürmeyi amaçlıyor.