Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük tüketim ürünleri üreticilerinden Unilever, üçüncü çeyrek dönemde, son beş yılın en yavaş satış artışını açıkladı. Şirketin üçüncü çeyrekte satışları yüzde 2.1 artış kaydetti. Unilever, diğer tüketim ürünleri şirketleri gibi, küresel pazar daralmasından dolayı satışlarının artış hızı yavaşlıyor.

Şirketin devam eden operasyonlarında gerçekleştirdiği satışlar üçüncü çeyrekte yüzde 2.1 artış kaydetti. Bloomberg anketine göre piyasa beklentisi yüzde 3.9 artıştı. Diğer tüketim ürünleri şirketleri gibi son bir yıllık dönemde satışlarını arttırmakta zorluk çekiyor. Gelişmekte olan pazarlarda daralama devam ederken Avrupa gibi doymuş pazarlar da durgunluk içinde.

Unilever'den yapılan açıklamada, 2013'te yüzde 4 olan pazar büyüme oranının yüzde 2'nin altına indiği belirtildi ve pazar koşullarının yılın sonuna kadar zor olmaya devam edeceği vurgulandı.

Unilever'in satışlarının yüzde 57'sinin yapıldığı gelişmekte olan pazarlarda üçüncü çeyrek satış artışı yüzde 5.6 oldu. Bu oran yılın ilk altı ayında yüzde 6.6, iki yıl önceki aynı dönemde yüzde 12 gibi yüksek düzeylerdeydi.