Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, Merkez Bankası Fed'in son toplantısının tutanaklarından yetkililerin ekonomi konusunda iyimserliklerinin artmaya başladığının anlaşılacağı yönündeki söylentiler ile, geriliyor.

ABD tahvillerindeki düşüşün bir başka tetikleyicisi de bugün açıklanacak konut başlangıçları verisinin Ekim'de yükseldiğinin beklenmesi oldu. ABD şirket tahvillerinin Hazine tahvillerine karşı sağladığı ek faiz, dün Johnson & Johnson'ın da aralarında bulunduğu şirketlerin borçlanması ve Alibaba'nın 8 milyar dolarlık satışa hazırlanmasının ardından, yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Frankfurt'ta bulunan DZ Bank sabit gelir stratejisti Birgit Figge "Tutanaklar ekonomik görünüm ile ilgili olumlu bir tablo çizebilir. Hazine tahvilleri piyasası için ise kötü bir sürpriz olabilir" yorumlarında bulundu.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizi 3 baz puan artışla New Yprk saati ile 06:58 itibariyle yüzde 2.34 oldu. Kasım 2024 vadeli yüzde 2.25'lik tahvilin fiyatı ise 1/4 düşerek 1.000 dolar başına 99 6/32 oldu.