Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alımı programına devlet tahvillerini dahil edip etmeyeceği ile ilgili tartışmalar sürerken, banka yetkililerinden Ocak'ta atılacak olası adımlara ilişkin yeni bilgiler geldi.

AMB'den iki resmi yetkiliye göre, banka gelecek ay devlet tahvillerinin de dahil olduğu geniş tabanlı bir varlık alımı programı önerisini değerlendirecek.

Görüşmeler gizli olduğu için ismini vermeyen kaynaklar, paketin farklı tahvil çeşitlerini içereceğini ancak hisse senetlerini kapsamayacağını ifade etti. Parasal genişleme konusunda henüz bir karar alınmadığını söyleyen yetkililer, programın içeriğinin yeni gelecek veriler ile değişebileceğini de ekledi. AMB sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı.

AMB Başkanı Mario Draghi, politika yapıcıların uzun süren bir düşük enflasyon dönemine tahammül etmeyeceklerini belirtirken, yetkililerin altın dışındaki tüm varlıkların alımını değerlendirdiklerini dile getirdi.

AMB, 11 Kasım'da yeniden uzun vadeli kredi tahsisi yaparak, bilançosunu 1 trilyon euro (1.24 trilyon dolar) kadar artırma hedefindeki ilerlemeyi değerlendirecek.

AMB'nin bir sonraki toplantısı 22 Ocak'ta yapılacak.