Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:01'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, Avrupa Merkez Bankası(AMB) Başkanı Draghi’nin devlet tahvil alım programını açıklamasının ardından, Aralık 2011'den bu yana en büyük 6 günlük yükselişini kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.7 artarak, günü 364.05 puandan tamamladı veAralık 2007'den beri kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı. AMB, şirket ve ülke tahvillerinin dahil olduğu 1.1 trilyon euro değerindeki varlık alım programına başlayacak.

AMB Başkanı Mario Draghi, 1.1 trilyon euro (2.3 trilyon dolar) civarında bir büyüklüğe sahip varlık alım programının bir parçası olarak, tarihi ülke tahvilleri alımı taahhüdü ile, yeni bir döneme girmesine neden oldu.

AMB başkanı, enflasyonu canlandırmak ve Euro Bölgesi ekonomisini desteklemek için attığı bu adımla, Almanya'nın parasal genişlemeye yönelik muhalefetini bir kenara itti. Euro Bölgesi'nin merkez bankası, Eylül 2016'ya kadar, her ay 60 milyar euro tutarında menkul kıymet alımı yapacak. AMB ayrıca bankalara sağladığı uzun vadeli kredilerin maliyetini de düşürdü.

(19:01'de güncellendi)