Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard & Poor’s 500 Endeksi, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) Yunanistan’ın kurtarma paketi kurallarını sıkılaştırması ve petrolün 5 günden bu yana ilk kez gerilemesi ile bir aya yakın bir sürenin en büyük iki günlük rallisinin ardından geriledi.

S&P 500 yüzde 0.4 düşerek New York saati ile 16:00’da 2,041.51 puan ile günü tamamladı. Endeks, AMB’nin Yunanistan tahvillerinin teminat olarak kullanılması feragat opsiyonunu kaldırmasının ardından işlemlerin son 30 dakikasında gerileyerek yüzde 0.2’lik yükselişi sildi. Dow Jones Industrial Average 6.62 puan veya yüzde 0.1’den az yükseliş ile 17,673.02 puana geldi. Endeks erken saatlerde Walt Disney Co.’daki ralli ile yüzde 0.7 artış gösterdi.

New York’taki Rhino Trading Partners LLC baş piyasa stratejistlerinden Michael Block, “Bu beklenenden önce gerçekleşti ve piyasa biraz şoka uğradı. AMB’nın kuralları sıkılaştırması Yunan bankalarını öldürmeyecek ancak zaman daralıyor. İnsanlar AMB’nin bu hareketi ay sonunda yapabileceğini düşünüyordu” dedi.

AMB, Yunanistan'ın hali hazırdaki kurtarma planına bağlılığına ilişkin endişeleri gerekçe göstererek Yunanistan tahvilleri için teminat kurallarını askıya almayı sonlandırdı.