Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Hindistan hisselerinin 8 günden bu yana ilk kez gerilemesi ile düşüş göstererek haftalık kayıp kaydetmeye hazırlanıyor. Rusya rublesi güçlenirken, Çin’den Güney Kore’ye piyasalar tatil dolayısıyla kapalı.

Housing Development Finance Co. Bombay’da rekor seviyeden geriledi. Reliance Industries Ltd. yüzde 3 düşüş gösterdi. Truworths International Ltd. Johannesburg’da 15 ayın zirvesine ulaştı. Endonezya ve Filipinler’de gösterge hisse senedi endeksleri rekor seviyelere yükseldi. Ruble yüzde 0.4 değerlenerek haftalık yükselişe ilerliyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2 düşerek Londra saati ile 08:35’te 982.65 puana geldi ve haftalık kaybı yüzde 0.4’e genişletti. Euro Bölgesi maliye bakanları, Yunanistan’ın kurtarma paketinin sürdürülmesine yönelik uzlaşma sağlamak için Cuma günü Yunan yetkililer ile acil olarak görüşecek.

BDO Unibank Inc. baş yatırım stratejisti Jonathan Ravelas, “Piyasalar, Yunanistan krizinde bir uzlaşma sağlanana kadar volatil olacak” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 2.8 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.8 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 2.9 artış gösterirken, 16.6 kat değerleme kaydedildi.