Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis, Avrupa'nın en borçlu ülkesini temsilen bugün Brüksel'de Euro Bölgesi'ndeki mevkidaşları ile üçüncü kez bir araya gelerek, Atina'nın temerrüde düşmesini önlemek için bir anlaşma sağlamaya çalışacak.

Ülkenin kurtarma programını Şubat sonundan itibaren 6 ay daha uzatmak için yapılan resmi öneride, Varoufakis hali hazırdaki finansal ve usule ilişkin şartları kabul edeceğini ve farklı konularda müzakere yapmak istediklerini söylemişti.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble kısa sürede bu son teklifi redderken, Atina'nın kemer sıkma konusunda daha ciddi taahhütte bulunması gerektiğini belirtmişti. Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras arasında daha sonra gerçekleşen olumlu bir konuşma ise anlaşmaya ilişkin iyimserliği artırmıştı.

Varoufakis bugün İngiliz Telegraph gazetesine verdiği röportajda "Yunanistan'ın rekabetçi yapısını veya mali istikrarını tehlikeye atacak hiçbir hamle yapmayacağız. Ancak son hükümetin anlaştığı mali düzenlemeyi yalnızca kurallar öyle gerektirdiği için kabul edemeyiz" diye konuştu.