Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin 6 haftadaki en büyük haftalık ralliyi kaydetmesinin ardından, enerji şirketlerinin petrol fiyatlarındaki yükselişe paralel olarak prim yapmaları ile yukarı çıkıyor.

S&P 500 yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 10:43'te 2,112.24 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 48.80 puanlık artışla 18,173.83 seviyesine çıktı. Nasdaq Bileşik Endeksi yatay seyretti.

Nasdaq Bileşik Endeksi Cuma günü, internet balonundan bu yana yaşadığı kaybın tamamına yakınını silerek, 15 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. S&P 500, geçen hafta doların zayıflamasıyla birlikte faiz artışı endişelerinin hafiflemesiyle yüzde 2.7 yükseldi.

Los Angeles merkezli Wedbush Securities Inc. yöneticisi Michael James, Avrupa ve Asya’dan kaynaklanan somut bir şey olmadığını ve bir ara beklediğini belirtti ve “Piyasalar olağan seyrinde devam edecek, şimdilik üst bantta kalmaya devam edeceğiz” diye ekledi.

Genellikle teknoloji hisselerinin yer aldığı Nasdaq Bileşik Endeksi geçtiğimiz haftada yüzde 3.2 yükseldi ve 11 Mart’tan bugüne yüzde 3.6 değer kazanmış oldu. Bu ayın başında 5000’i geçen endeks, 9 günde yüzde 3.2 değer kaybetmişti. Sağlık hisseleri aracılığıyla toparlanan Nasdaq Biotechnology Endeksi ise, yüzde 6.2 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapanırken, Ekim’den bu yana en yüksek getiriyi sağlamış oldu.