Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras’ı kreditörlerin gösterdiği yolu takip etmesi konusunda teşvik etti. Merkel, Yunanistan’ın Avrupa’ya ait olduğunu ve Yunan ekonomisini başarılı olmasını istediğini söyledi.

Tsipras için Pazartesi günü Berlin’de bir kırmızı halı resepsiyonu gerçekleştirildi. Merkel, Yunan hükümetinin ihtiyaç duyduğu acil durum yardımının sağlanacağına yönelik herhangi bir sinyal vermezken, Tsipras ile ortaklaşa yaptıkları brifingte Yunan meslektaşı ile bir güven bağı kurmak istediğinden bahsetti.

Merkel, “Yunanistan’ın ekonomik bakımdan güçlü olmasını ve büyümesini istiyoruz. Bunu başarmanın yapısal reform, sağlam finansman ve işlevsel bir yönetim gerektirdiği konusunda aynı fikri paylaştığımızı düşünüyorum” dedi.

Tsipras, “Yunan kurtarma programı benzeri görülmemiş bir düzenleme programı ancak bizim durumumuzda bir başarı hikaye değil. Yunan ekonomisinin ihtiyaç duyduğu reformlar ve fon ödemeleri konusunda yakın zamanda bir anlaşmaya ulaşmak için ortak bir zemin bulmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.