Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:50'de güncellendi)

Dolar euro karşısında geçtiğimiz haftanın kayıplarından toparlanarak güçlendi ve Cuma günü açıklanan beklentinin altındaki istihdam verisinin etkisinin azaldığını gösterdi.

Dolar, ABD Merkez Bankası Fed'in yarın Mart ayındaki toplantısının tutanaklarını yayınlaması öncesi yen karşısında da değer kazandı. Dolar Cuma günü ABD ekonomisinin Aralık 2013'ten bu yana en düşük seviyede istihdam artışı sağladığını gösteren veri sonrası önemli para birimlerinin biri hariç tümü karşısında gerilemişti. 31 Mart'ta Haziran toplantısında faiz artışının önemli bir olasılık olacağını belirten Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, 3 Nisan'da yaptığı açıklamada istihdamın görüşünü değiştirmediğini kaydetti.

İsviçre'de bulunan Swissquote Bank Piyasa Stratejisti Peter Rosentreich "Piyasa geçen hafta dolardaki satışların abartılı olduğunu görmeye başladı. Kötü gelen bir istihdam verisi ABD ekonomisinin dünya çapında birçok ülkeden iyi performans gösterdiği gerçeğini değiştirmez. Doların gücü azalmaz ve bazıları bu durumu alım fırsatı olarak görebilir" yorumlarını yaptı.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.4 yükselerek, New York saati ile 10:59'da 1,190.14 oldu.

Dolar euro karşısında geçen hafta yüzde 0.7 gerilemesinin ardından, bugün yüzde 0.6 yükselerek 1.0858 oldu. Dolar yen karşısında ise yüzde 0.7 değer kazanarak 120.32 seviyesine geldi.

(18:50'de güncellendi)