Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Atlanta Fed’in Araştırma Yöneticisi David Altig, faiz artırımının yaz sonunda gerçekleştirilmesi ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Altig, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 2006’dan bu yana ilk kez yapacağı faiz artırımı için beklemede tedbiri elden bırakmamasının daha iyi olacağını dile getirdi. Politikanın Bu yüzden kademeli olarak sıkılaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Altig, Çarşamba günü Madrid’de katıldığı bir bankacılık konferansında, “ABD’nin içinde bulunduğu ortamda faiz artırımının erken gelmesi geç gelmesinden daha maliyetli. Ancak soru bu değil. Soru, faiz artırımının miktarı ile ilgili ne kadar yanlış çıkacağınız önemli. Bu maliyetli olabilir” dedi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin çoğu geçtiğimiz ay merkez bankasının Eylül ayında sıkılaştırmaya başlayacağı tahmininde bulundular. Altig’in değerlendirmesi, Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart’ın son dönemdeki yorumları ile paralellik gösterdi.

Altig, “Faiz artırımının yaz sonunda bir zamanda gelmesi çok mümkün. Ancak yaz başı ihtimali de ortada kalkmış değil” diye konuştu.