Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Rusya Merkez Bankası, Döviz alımı yapmaya yeniden başladı. Rusya böylece geçtiğimiz yıl rubleyi korumak amacıyla kullanarak küçülttüğü uluslararası rezervlerini artırmak için Haziran ayından bu yana ilk net satın alımını gerçekleştirmiş oldu.

Merkez bankası, web sitesinde yer alan bilgilere göre, Çarşamba günü başlayarak günlük 100 milyon dolar ile 200 milyon dolar arasında satın alım gerçekleştiriyor. Merkez bankası konu ile ilgili “Satın alımlar, rublenin belirli bir seviyesini desteklemeyi amaçlamıyor. Alımlar, döviz kuruna yansıyabilecek etkilerin azaltılması için gün içinde düzenli bir şekilde yapılacak. Operasyonların hacimleri, döviz piyasasında büyük değişiklikler görülürse değiştirilebilir” açıklamasında bulundu.

Merkez bankasının ve iki refah fonunun varlıklarını içereb rezevler geçtiğimiz yıl 385.5 milyar dolar ile 6 yıla yakın bir sürenin en düşük seviyesine gerilemişti. Rusya Merkez Bankası, rublenin 1998’deki temerrütten bu yana yaşadığı en kötü krizin önünü almak için müdahalede bulundu ve 88 milyar dolar harcadı.