Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:45'te güncellendi)

Dolar, Fed'in politikasının diğer merkez bankalarından ayrışacağına ilişkin söylentilerin artması ile 4 ayın düşüğünden toparlandı. Altın fiyatları 3 ayın en yükseğine ulaşırken, tahvil faizleri ile Avrupa hisseleri düşüşünü sürdürdü.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi New York saati ile 07:13'te yüzde 0.3 yükseldi. 10 yıllık ABD tahvil faizi 2 baz puan artarak yüzde 2.17 oldu. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki vadeli kontratlar yatay seyretti. Şanghay'daki hisse senetleri düşüşü ikinci güne taşıdı. Petrol New York'ta rekor yükselişini sürdürdü.

Dolar euro karşısında 5 gündür ilk kez güçlendi ve yüzde 0.3 artış ile 1.1413 dolar oldu. 15 Mayıs’ta 6 Şubat’tan bu yana en zayıf seviyesine gerileyerek, 1.1467 dolar olmuştu.

Almanya’nın 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan artış ile yüzde 0.64 olurken, Portekiz’inkiler 10 baz puan artış ile yüzde 2.38 oldu. Yunanistan’ın 10 yıllık tahvil faizi 58 baz puan artarak yüzde 11.36 oldu.

Altın yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,228.93 dolar oldu ve 17 Şubat’tan bu yana en yüksek seviyesine geldi. Gümüş ise yüzde 1.3 arttı.

Londra’daki Credit Agricole SA döviz kuru stratejisti Adam Myers, “Doların toparlanması adına anlamlı bir başlangıç olabilir. 2. çeyrek verileri ile iyileşme bekleniyor ve Fed takip eden süreçte sıkılaştırmayı sürdürecek gibi görünüyor” şeklinde görüş bildirdi.

Yunanistan’ın kurtarma paketi ile ilgili görüşmeler Avrupa’da sürüyor. Avrupalı liderler 21 Mayıs’ta Letonya’nın başkenti Riga’da bir araya gelecekler. Yunanistan ve kreditörleri arasındaki görüşmelerden düşük de olsa ilerleme işaretleri gelirken, Uluslararası Para Fonu (IMF) Yunanistan’ın bir anlaşma sağlanmaması halinde 5 Haziran vadeli borcunu ödeyemeyeceğini belirtti.

Çin’de yeni konut fiyatları geçtiğimiz ay daha az sayıda şehirde düşüş gösterdi.

Bloomberg tarafından gerçekleştirilen anketlere göre, bu hafta açıklanacak veriler doğrultusunda, konut başlangıçları ile imalat verilerinin yükselmesi bekleniyor.

(14:45'te güncellendi)