Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:35'te güncellendi)

Euro, Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB) üst düzey bir yetkilinin Mayıs ve Haziran'da tahvil alımlarını artırmak istediklerini açıklaması sonrası, dolar karşısında iki haftanın en sert düşüşünü kaydetti.

Euro, AMB İcra Kurulu Üyesi Benoit Coeure, yazın yaşanması beklenen düşük likidite dönemi öncesi Mayıs ve Haziran'da Euro Bölgesi varlıklarının alımlarını artırmak istediklerini söylemesinin ardından, dünkü kayıplarını artırdı. Bu açıklama, Yunanistan konusundaki açmaz ile birlikte eurodaki düşüşü genişletti.

Yunanistan endişelerinin artması Euro Bölgesi'ndeki yatırımcının güvenini zedeliyor. Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ve Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, dün kurtarma fonunun serbest bırakılması için sağlanacak bir anlaşmanın yakın olduğunu söylediler. Ancak kreditörler Atina'nın henüz şartları yerine getirmediği konusunda uyarılarda bulundu. 

Euro dolar karşısında yüzde 1.4 gerileyerek, New York saati ile 14:19'da 1.1155 oldu.. Parite böylece 19 Mart'tan bu yana en sert kaybı yaşadı.

(21:35'te güncellendi)