Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mitsubishi UFJ, Fed fon oranlarının 2016 yılı sonunda yüzde 1.375’e ulaşabileceği yönünde değerlendirmede bulundu. Mitsubishi UFJ stratejisti John Herrmann daha da yüksek seviyeye gelebileceğini söyledi.

Mitsubishi müşterilerine Haziran 2016’ya kadar 25 baz puanlık üç artırım ihtimaline göre fiyatlama yapmalarını tavsiye etti. Şirket, ikinci çeyrek dönemde ABD gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 2.5 ile yüzde 3 arasında yükseleceğini tahmin ediyor. Üçüncü çeyrek dönemde büyümensin yüzde 3’ü aşacağını öngörüyor.

Mitsubishi Haziran ayına ait ABD istihdam verisinin 200,000 ile 225,00 artışa işaret edebileceğini belirtti. Şirket, Temmuzda istihdamın 255,000 yükselebileceğini ifade etti. Mitsubishi tahminlerine göre Eylül’den Aralık ayında kadar istihdam artışı ortalama 250,000 seviyesinde olacak.

Mitsubishi konu ile ilgili, “Yatırımcı güveni 4 ay sonra şimdiden veya birkaç hafta öncesinden daha güçlü olacak. İstihdamdaki artıştan etkilendik. Sonuçlar FOMC’un Eylül ayında artışa gitmesini destekliyor” değerlendirmesini yaptı.