Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dolar/TL , Merkez Bankası'nın açıklamalarının piyasaları tatmin etmemesi ve yaşanan saldırıların ardından, 2.94'ü aşarak yeniden tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

Dolar/TL yüzde 1.64 yükselerek, TSİ 15:57'de 2,9424 oldu.

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı, olayda 8 asker şehit oldu.

İstanbul Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı'nda nöbet tutan polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. 2 saldırgan da yakalandı. Sahil Yolu Dolmabahçe-Beşiktaş arasının güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldığı bildirildi.

TCMB'nin yeni yol haritası

Merkez Bankası, sunumunda, Fed'in faiz artırımına gitmesinden önce faiz artırmayacağının işaretini verdi.

Bu yıl yüzde 20'ye yakın değer kaybeden TL, içeride yaşanan siyasi belirsizlik ve güvenlik riskleri, dışarıda ise ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artışı yaklaşması ile değer kaybetmeye devam ediyor.

Ekonomistler döviz kurlarında yaşanan bu sert yükselişin ancak faiz artışı silahı ile durdurulabileceğini ifade ediyorlar.

BloombergHT.com'a konuşan Finansbank Ekonomisti Deniz Çiçek durumu şöyle değerlendirdi:

"Söz konusu  belirsizlikler kısa vadede ortadan kalkmayacağından, 2014 başında gördüğümüz gibi, para politikasında eninde sonunda kayda değer bir sıkılaştırma yapılacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Fed'in faiz artırım sürecine başlamasının, cari açığını fonlamak için dış finansmana ihtiyaç duyan gelişen ekonomiler açısından olumsuz bir etki yapması bekleniyor.