Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, hükümetin hisse senedi fiyatlarını destekleme çabaları ile görülen kazançları azalttı. Hisse senetlerindeki düşüşte ekonomik verilerin zayıf gelmesi ve sermaye çıkışı sinyallerinin görülmesi etkili oldu.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 4.7 kadar gerileyerek 8 Temmuz’dan bu yana görülen yüzde 18’lik toparlanmayı azalttı. Endeks, yüzde 2.5 gerileyerek yerel saat ile 13.36’da 3,573.01 puana indi ve bir yıldan bu yana ilk kez 200 günlük ortalama hareket ortalamasının altında kapanış yapmaya hazırlanıyor.

Yuanın sürpriz bir şekilde devalüe edilmesi ekonomik yavaşlama endişelerini derinleştirdi. Öte yandan zayıf gelen şirket karları, Asya’nın en büyük ekonomisinde hisse senetlerine olan yatırımcı güvenini baltalıyor. Cuma günü açıklanan verilere göre özel imalat sanayi göstergesi 6 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine indi.

Şanghay’daki KGI Securities Co. analistlerinden Ken Chen, “Hükümet müdahalesi uzun vadede piyasadaki düzeltmeyi değiştirmeyecek. Piyasa, değerleme balonu tamamen silinene kadar yukarı yönlü trende girmeyecek” dedi.