Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Fransa ekonomisi, imalat sanayinin Ağustos’ta da daralarak  düşüşü ikinci aya taşıması ve hizmet sektörünün zayıflamasının ardından bu çeyrek dönemde ivmelenmekte zorlanabilir.

Markit Economics'in hazırladığı Bileşik İş Dünyası Endeksi, Ağustos'ta 51.3 ile  dört ayın en düşük seviyesine indi Endeks Temmuz ayında 51.5 seviyesindeydi. Hizmet sektörü göstergesi de düştü ve imalat sanayi göstergesi 50 seviyesinin altına düşerek daralmaa gösterdi. 50'nin üzerindeki rakamlar genişlemeye işaret ediyor.

Rakamlar ekonominin ikinci çeyrekte beklenmedik bir şekilde durgunlaşmasının ardından gelen olumsuz gidişata ait bir gösterge niteliği taşıyor. İkinci çeyrekte gayri safi yurtiçi hasıla, Almanya’da hızlanan büyüme ve Euro Bölgesi'ndeki yüzde 0.3'lük genişlemenin aksine bir yıl içinde ilk kez artış göstermekte başarısız oldu.

Londra’daki Markit ekonomistlerinden Jack Kennedy, “GDP ikinci çeyrekteki duraklamayı takip ederek üçüncü çeyrekte de tekrar hayal kırıklığı yaratabilir. İmalat, yeni siparişlerdeki keskin düşüşlerle zorlanmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.