Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri yükselirken, 10 yıl vadeli tahvil faizi Nisan ayından bu yana ilk kez yüzde 2’nin altına geriledi. Hisse senedi ve emtiadaki gerileme en güvenli varlıklara talebi artırdı.

ABD tahvilleri, Çin’de yavaşlayan büyümenin dünya genelinde ekonomik ivmeyi baskılayacağı ve Fed’i faiz artırımından uzaklaştıracağı endişesi ile yükselişi 4. güne taşıyor. Bloomberg Emtia Endeksi 16 yılın en düşük seviyesine inerken, Avustralya tahvil faizi 10 baz puan geriledi ve 4 ayın en düşük seviyesine indi.

Tokyo’daki Sumitomo Mitsui Trust Asset Management yöneticilerinden Hideaki Kuriki, “Sadece ABD ekonomisi dünyaya öncülük etmeye yetecek kadar güçlü. Emtia ve gelişen piyasalardaki düşüş, ABD büyümesinin yansımalardan olumsuz etkileneceği endişesi yarattı. Gerileyen hisse senetleri, ABD tahvillerindeki alım trendinin sürmesini sağlayacaktır” dedi.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizi 5 baz puan gerileyerek Tokyo saati ile 12.29’da yüzde 1.99 oldu. Faiz erken saatlerde yüzde 1.97 ile 28 Nisan’dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Ağustos 2025 vadeli yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 12/32 veya 1,000 dolar nominal değerde 3.75 dolar artış ile 100 1/32 oldu.