Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc., büyüme endişelerinin etkisi ile Japonya Endeksi hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi için fiyat hedeflerini yüzde 18 kadar düşürdü. Goldman Çin hisselerindeki toparlanma katalizörünün en az 6 hafta uzakta olabileceğini belirtti.

ABD bankası,  Pazartesi yayımlanan rapora göre, “yakın gelecekteki kırılganlığın devam etmesi” ve kar tahminleri gerileme riski beklentileriyle, MSCI endeksi için üç aylık fiyat tahminini 495’den 405’e düşürdü. Bir yıllık fiyat hedefi tahmini 520’den 455’e indirildi. MSCI endeksi yüzde 5 düşerek Hong Kong saati ile 16.16’da 387.19 puan oldu.

Çin’in yuanı beklenmedik şekilde devalüe ederek dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin beklenilenden daha derin bir yavaşlama içine girdiği spekülasyonlarını tetiklemesiyle küresel hisse senetleri piyasa değerinden 5 trilyon dolardan daha fazlasını kaybetti. Gerileme, Eylül ayındaki faiz artışının gerçekleşmeyeceği yönündeki iddialara rağmen, küresel ekonominin ABD faiz artışını kaldırabilecek kadar güçlü olabileceği güvenini sarsıyor.

Goldman Sachs analistleri raporda, “Büyüme beklentilerinde yaşanan şok ve politika güveninin sarsılması, bölgesel hisselerdeki kendi kendini kuvvetlendiren aşağı yönlü fiyat dinamiğinin merkezinde yer alıyor. Geçmiş değerlemedeki dip seviyeler yüzde 15’lik başka bir aşağı yönlü hareketin gelebileceğine işaret ediyor. En başta Çin’den gelebilecek istikrarlı veya daha iyi makro veriler toparlanmanın katalizörü olabilir. Ancak bu en az 6 hafta uzakta” değerlendirmesi yaptı.