Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, gelecek ayki toplantıda faiz artırımı seçeneğine açık kapı bıraktı ve piyasa kargaşasından dolayı faiz artırımının ertelenmesini isteyenlerle, ekonominin faiz artırımının olumsuz etkisini giderecek denli güçlü olduğunu savunanlar arasındaki çizgide yürüdü.

Kansas City Fed'in Jackson Hole, Wyoming'de düzenlediği toplantıya katılan Fischer, CNBC'ye yaptığı değerlendirmede,  ABD ekonomisinin temposuna ilişkin verilerin etkileyici olduğunu ve ekonominin normale dönmekte olduğunu kaydetti.

Fischer, "Sanırım konuşmak için erken. Çin'deki devalüasyonla başlayan durum göreceli olarak yeni ve halen bu durumun nasıl gelişmekte olduğunu izliyoruz" dedi. ve "İleri gidip, şimdi durumun Eylül ayında faiz artırmak için daha zorlu olup olmadığını söylemek istemiyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Çarşamba günü, New York Fed Başkanı William C. Dudley, piyasa türbülansının Eylül ayında faiz artırımını, birkaç hafta önceye göre, daha az zorunlu klıldığını söyledi.

Fischer'in bu yorumları onu Eylül ayında faiz artırımı isteyen ve istemeyen kamplar arsında tam orta noktaya koydu. St. Louis Fed Başkanı James Bullard ve Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester gibi yetkililer, ekonominin faiz artırımı kaldıracak denli güçlü olduğunu düşünüyor.