Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, 4 gün içinde ilk kez yükseliş gösteriyor. Hisselerdeki yükselişte, Avrupa bölgesindeki otomobil satışlarının artış göstermesi etkili oluyor, otomobil şirketlerinin hisseleri değerleniyor.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek Londra saati ile 08.14’te 354.91 puana geldi. Gösterge endeks geçtiğimiz 3 günde yüzde 2.8 gerilemişti.

Endeksteki düşüşte, Fed’in Perşembe günü alacağı faiz kararı etkili oldu. Traderlar, merkez bankasının bu hafta yapacağı toplantıda harekete geçeceğine üçte birden az bir ihtimal veriyor. Küresel piyasalarda Ağustos ayında yaşanan Çin kaynaklı düşüşler öncesinde bu olasılık yüzde 50‘ye yakındı.

Otomobil hisselerinin göstergesi, Salı günü 19 adet Stoxx 600 grubu arasındaki en iyi performansı gösterdi. ACEA’nın verilerin göre bölgede otomobil satışları geçtiğimiz ay yüzde 12 arttı. Volkswagen AG ve PSA Peugeot Citroen en az yüzde 1.2 prim yaptı. Daimler AG yüzde 1.1 değerlendi. Ocado Group Plc, çeyrek dönemlik gelirinin artması ile yüzde 2.6 yükseldi.