Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15.05'te güncellendi)

Fed’in faiz artırım kararını erteleyeceği spekülasyonu riskli varlıklara talebi destekliyor. Gelişen piyasa hisseleri 4 haftanın en büyük seviyesine ulaştı.

Fed’in faiz kararını açıklamasına saatler kala gelişen ülke hisselerinin gösterge endeksi, faiz artırım zamanının henüz gelmediği spekülasyonu ile 4 haftanın zirve seviyesine ralli yaptı. Bu görüş Asya ve Doğu Avrupa para birimlerine de destek sağlarken, Türkiye, Güney Afrika ve Rusya’da kurlar geriledi. Bu ülkelerde yurtiçi politik ve ekonomik çalkantılar yaşanıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.7 yükselerek Londra saati ile 12.47’de 828.04 puana geldi. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. teknoloji hisselerindeki yükselişlere öncülük etti. Jiangxi Copper Co. Hong Kong’da yüzde 2.5 prim yaptı. Malezya hisseleri petroldeki yükseliş ile birlikte yüzde 2 değerlenirken, ringgit dolar karşısında yüzde 1.4 değerlendi. Tayland bahtı ve Güney Kore wonu en az yüzde 0.7 yükseldi. Traderlar, Fed’in faiz artırımına yüzde 32’lik bir ihtimal veriyor.

(15.05'te güncellendi)