Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Birliği Finansal Hizmetler Komisyonu Yetkilisi Jonathan Hill’in tasarısına göre, AB bireysel birikimlerin, büyümekte olan şirketleri fonlayacak girişim sermayelerinin kullanımını genişletme çabalarını daha kolay bir hale getirecek. 

Hill Brüksel’deki bir konferansta, 28 Avrupa ülkesinde girişim sermayelerinin daha az bürokrasiye maruz kalmaları gerektiğini, böylece sayılarının artabileceğini ve daha fazla bölgede daha çok yatırım yapabileceklerini aktardı. Ayrıca Hill, AB’nin söz konusu sektörün büyümesi için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini belirtti ve ortalama bir Avrupalı fonun, ortalama bir Amerikan fonunun yarısı büyüklüğünde olduğunun altını çizdi.

“Avrupa girişim sermayesi ölçekten, çeşitlendirmeden ve coğrafi erişimden yoksun” diyen Hill’in ticaret birliği verisi analizine göre, tüm AB girişim sermayesinin yaklaşık yüzde 90’ı Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İsveç, Hollanda, Finlandiya, Belçika ve İspanya’ya, bir diğer deyişle sadece sekiz ülkeye yoğunlaşmış durumda.