Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'li televizyon yıldızı Oprah Winfrey'in ortaklık haberi bir şirketin hisselerini üç kat artırmaya yetti. Bir kilo kontrol şirketinden yüzde 10 hisse alan TV yıldızı, bütün satın alma opsiyonlarını gerçekleştirirse 36 saatten daha kısa bir sürede 112 milyon dolardan fazla para kazanmış olacak.

ABD'li televizyon yıldızı Oprah Winfrey 36 saat içinde 100 milyon dolardan fazla kazanç elde edebilir. Ünlü yıldızın kilo kontrol şirketi Weight Watchers International'ın yüzde 10'nunu 43 milyon dolara satın aldığının Pazartesi günü duyurulmasının ardından şirketin hisseleri 3 kata yakın değer kazandı.

Hisse başına 6,79 dolar ödeyen tv yıldızının aynı fiyattan yüzde 5 daha hisse alma opsiyonu bulunuyor. Şirketin yönetim kurulunda da koltuk sahibi olan Oprah Winfrey, yüzde 10'luk payı ile Pazartesi günü imzaladığı anlaşmadan şimdiden 73 milyon dolar kazanç elde etmiş durumda. Şirketin hisseleri Pazartesi günü iki katına çıkarken, dün de bu ivmesini sürdürdü ve 18,37 dolara kadar yükseldi. Ünlü isim yüzde 5'lik alım opsiyonunu da kullanırsa, 36 saat içinde şirketin Borsada değerlenmesiyle elde ettiği nominal kazanç 112 milyon doları bulacak.

ABD televizyon tarihinin en çok izlenen talk show programlarından birini sunan Oprah Winfrey, 20. yüzyılın en zengin siyahi Amerikalısı olarak gösteriliyor.