Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:50'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, ARM Holdings Plc ve Reckitt Benckiser Group Plc finansallarının beklentiden daha iyi gelmesi ve madencilik sektörünün önceki kayıpları geri almasıyla yükseliyor. 

Rio Tinto Group ve BHP Billiton Ltd. emtia üreticileri göstergesine öncülük ederek, yukarıya taşıdı. Gösterge, yukarı yönlü hareketinden önce yüzde 2.4 düşmüştü. ARM Holding Plc, üçüncü çeyrek gelirinin analist tahminlerini aşması üzerine, yüzde 7.1 yükseldi. Reckitt Benckitt yıllık büyüme hedefini yükselttikten sonra yüzde 2.1 oranında artış kaydetti. Credit Suisse Group AG hissesi ise, şirketin yeni sermaye toplayacağını açıkladıktan sonra yüzde 2.1 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, daha önceki yüzde 0.8’lik kaybından sonra, Londra saatiyle 12:59’da yüzde 0.3 yükselerek 363.62 puan seviyesine ulaştı. Endeks’teki dalgalanmalar, dün Euro Bölgesi kredi koşullarıyla ilgili veriden sonra yatırımcı karamsarlığına paralel olarak gerçekleşti. Veri, Euro Bölgesi’nde kredi koşullarında iyileşmeye işaret ederken, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) ek parasal teşvik sunma olasılığının düştüğü sinyalini verdi.

Brüksel’de KBC Asset Management Yatırım Yönetim Müdürü Dirk Thiels “Kar sezonunda çok umut var; bazı küresel firmalardan güzel haberler duıyduk, fakat bankalar üçüncü çeyrekteki volatiliteden dolayı çok sorun yaşadı” dedi ve “Piyasalar biraz rahatladı, ama küresel büyüme üzerinde hala stres var. Yatırımcının olumlu tutumunu destekleyecek, Asya’dan ve gelişmekte olan piyasalardan gelecek rahatlatıcı ekonomik verilere ihtiyacımız var. Bu zor olacak; zira Çin dışındaki talep tek bir yöne gidiyor” diye ekledi.       

(16:50'de güncellendi)