Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, bugün tüm gözlerin Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi üzerinde olması ve karışık gelen kar haberleri nedeniyle yatay seyrediyor. 

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 08:24’te yüzde 0.1 artarak 362.97 seviyesinde seyretti. Orange SA, yıllık kar tahminini yükseltmesi ardından yüzde 3.4 yükseldi. Çeyreklik karında sıçrama olduğunu açıklayan Daimler AG'nin hisseleri, Şirketin Çin'deki  talebin çok az arttığını kaydederek küresel otomobil piyasasına ilişkin beklentilerinin zayıfladığını kaydeetmesinin ardomdam değer kaybetti.

Bugün Malta’da gerçekleştirilecek olan AMB politika yapıcıları toplantısında karışık iç ekonomik sinyaller, belirsiz küresel görünüm ve güçsüz enflasyonla savaşma yolunda birbiriyle uyumsuz öneriler gözden geçirilecek. Ekonomist öngörüleri AMB'nin faizi değştirmeyeceği yönünde. Açıklamanın ardından Draghi basın açıklaması yapacak.

Stoxx 600, geçen iki hafta boyunca 12 puanlık bir aralıkta işlem gördükten sonra volatilitenin de düşmesiyle dün yatay kapatmıştı. Küresel büyüme endişelerinin endeksi ayı piyasasının 2 yüzde puanı yakınına kadar düşürmesinin ardından, endeks yüzde 6.9'luk bir yükseliş gerçekleştirdi ve böylece dün Nisan ayında gördüğü rekor seviyeyenin yüzde 12 uzağınakadar yaklaştı. 

İsviçreli bilgisayar malzemesi üreticisi Logitech International SA, tahminleri aşan kar ve gelir rakamlarıyla yüzde 3.7 değer kazandı. Dünyanın en büyük kanser ilacı üreticileri arasında yer alan Roche Holding AG, üçüncü çeyrek gelirinde artış olması ve satışlarındaki büyüme görünümünü yukarı çekmesi nedeniyle yüzde 1.1 artış gösterdi. Pernod Ricard SA, bu yıl ki kar tahminini arttırması üzerine yüzde 1.3 tırmandı.