Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Draghi için görüş mesafesi iyileşme göstermek üzere.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, ek teşvik için geri sayıma başladığının sinyalini verdi. Draghi işsizlikten enflasyona kadar çeşitli birçok veriyi değerlendirip, ekonominin neye ihtiyacı olduğuna öyle karar verecek. Yatırımcılar ve ekonomistler gelecek kararlara ilişkin, dört yönetim kurulu üyesinden, bazı işaretler edinebilir.

Draghi Perşembe günü, AMB’nin bir sonraki toplantısında parasal genişlemeye gideceğinin sinyalini verdi. Bunun için, kendisinden önceki AMB Başkanı Jean Paul Trichet’nin gerçekleşmesi yakın olaylar için kullandığı "temkinli" sözcüğünü kullandı. Draghi, iç talebin güçlü olduğunu doğrulasa bile, gelişen piyasalara ilişkin yavaşlama endişesi, güçlü euro ve petrol fiyatındaki yeni düşüşün potansiyel etkisi, büyüme ve enflasyon görünümü üzerinde hala aşağı yönlü risklere işaret ediyor.

Londra’da BNP Paribas Euro Bölgesi Piyasası analisti Ken Wattret, “AMB’nın Aralık’ta parasal genişlemeye gideceği kesin gibi. Asıl soru ne kadar ileri gidecekleri: Sadece varlık alım programının bir modifikasyonu mu olacak, yoksa önlemler paketi mi olacak? Gelecek veriler bu bağlamda önemli olacak” dedi.