Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, ABD hisse senetlerindeki ralli ve yatırımcıların Avustralya Merkez Bankası’nın para politikası kararını beklemesiyle altı gündür ilk defa yükseldi.

Japonya Endeksi dışında MSCI Asya Pasifik Endeksi, Hong Kong saatiyle 09:02’de yüzde 0.6 yükselerek 423.31 puan seviyesinde geldi. Tokyo piyasaları, tatil sebebiyle bugün kapalı olacak. Pazartesi günü beklenenden iyi gelen Euro Bölgesi ve ABD imalat verisi, zayıf gelen Çin verisini gölgede bırakarak bu bölgelerdeki hisse senedi kazançlarını teşvik etti. Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 1.2 artarak, yuan devaluasyonunun Ağustos ayında küresel piyasaları kötü yönde etkilemesinden önceki seviyesine geri yükseldi.

Sydney’de White Funds Management Pty Ltd.’den Angus Gluskie, “ABD’deki ralli Asya’ya sıçrayabilir. Zayıf kalan bölge Çin, Çin ekonomisinde istikrar olduğu sürece, piyasalar yükselmeye devam edecek” dedi.

Çin’de, beklenmeyen Ağustos 11 devaluasyonu, ekonomik yavaşlamanın daha geniş etkileri olabileceği yönündeki endişelerle küresel piyasalar için 2011’den bu yana en volatil çeyreği tetiklemişti. Fed’in 2015 yılı sona ermeden faiz artırımına gitmesinin gündeme gelmesiyle Japonya ve Avrupa’nın ek teşvik yönünde işaretler vermeleri ise dikkatleri merkez bankalarının üzerine topladı.