Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, beklentileri karşılayamayan Tüketici Güveni verisi ardından yatırımcıların ABD’nin ekonomisinin yaklaşık on yıldan beri gelecek ay ilk kez gerçekleştirilmesi olası olan faiz artırımına dayanacak kadar güçlü olduğunu görmek istemesi üzerine, düşüşüne ikinci gün de devam etti.

ABD parası, beklenmedik bir şekilde düşen Salı günkü tüketici güveni verisinin Kasım ayında bir yıldan uzun bir sürenin en düşüğüne gelmesinin ardından, euro karşısında Mart ayından bu yana en güçlü aylık yükselişini gerçekleştirdi. Dolar, Perşembe günkü şükran günü tatilinden önce, Çarşamba günü tüm gelişmiş piyasa paralarına karşı değer kaybetti.

Auckland’da ANZ Bank New Zealand Ltd.’den kıdemli Döviz stratejisti Sam Tuck “Dolar, şu anda tamamen fiyatlanmış görünüyor ve bu seviyeyi desteklemek tamamen ABD verisinin yükümlülüğü. Risk şu ki dolardaki düzeltme hareketi şimdilik devam edebilir” dedi.

Dolar, Tokyo saatiyle 13:25’te Salı günkü yüzde 0.1’lik kaybını genişletti ve yüzde 0.2 değer kaydederek 1.0666 seviyesinden işlem gördü. Bu ay, yüzde 3 yükseliş gösteren ABD parası, yen karşısında yüzde 0.1 düşerek 122.41 seviyesine geldi.

Doların 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.2 düşerek 1,228.39 puan seviyesine indi. Gösterge Kasım ayında yüzde 1.5 yükseldi.