Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, dolar karşısında 2009'dan bu yana en güçlü bir günlük yükselişini gerçekleştirmesinin ardından yatırımcı dikkatlerinin Fed'in 2006'dan beri gerçekleştirebileceği ilk faiz artırımını destekleyebilecek Cuma günkü ABD istihdam verisine doğru kaymasıyla, düştü.

Euro, 31 önemli paranın beşi dılında tamamı karşısında düşerken, Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişleme planına en azından Mart 2017'ye kadar devam etme ve 60 milyar euroluk (66 milyar dolar)aylık varlık alım programına devam etme kararıyla dolar karşısında yüzde 3.1 yükselmişti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin üçte ikisi varlık alım temposunda artış öngörmüştü.

Tokyo'da Mizuho Bank Ltd.'den Daisuke Karakama, “AMB 'nın verdiği piyasanın beklediğinin yarısı bile değil. Draghi için büyük ihtimalle sorun gmörünmüyor çünkü euro, Fed'in faiz artırımına gidebileceği bir ortamında düşüş eğiliminde” dedi.

Euro, Perşembe günü Londra saatiyle 08:22'de dolar karşısında yüzde 0.6 düşerek 1.0876 seviyesinden işlem görürken, yen karşısında yüzde 2.5 artarak 133.48 seviyesinden alıcı buldu.